Dennissen gestart met schilderen Standerdmolen ‘De Haag’ Beuningen

Foto: Beuningen Nieuws

Dennissen Schilderwerken – Glasisolatie BV is afgelopen week begonnen met het schilderen van Standerdmolen ‘De Haag’ in Beuningen. De geheel houten molen heeft veel details en is moeilijk beklimbaar.

Het schilderen van een molen is een uniek en puur Nederlands project. Omdat van dit type molen er nog maar 47 in heel Nederland werkend zijn. Tevens is dit type molen het oudste type dat Nederland kent.

Bij het onderhoud komt een hoop kijken, de molen bestaat praktisch alleen maar uit hout. Doordat de molen zo hoog is moet er met een hoogwerker gewerkt worden. Om aan de wieken te kunnen werken moeten deze gedraaid worden, dit betekent dat de molenaar op verzoek van Dennissen Schilderwerken – Glasisolatie BV komt om de wieken te draaien.

“Voor het schilderen van de molen heb je specifieke vakkennis nodig en is niet te vergelijken met het schilderen van een woning. Zo passen wij een vochtregulerend verfsysteem toe en is plamuren en kitten uit den boze”, aldus Tom Dennissen.

De molen en winkel zijn iedere zaterdag en als de wieken draaien open. Kijk voor meer informatie op http://www.molenbeuningen.nl/

Reacties