Hoe ervaren kinderen sporten met een beperking?

Foto: Gelderse Sport Federatie

In samenwerking met Uniek Sporten en de buurtsportcoaches Judith de Backer en Mitch Orth van Beuningen Samen in beweging is er een uniek beweegprogramma samengesteld tijdens de Nationale Sportweek.

Stichting Koprol, MuZIEum en Theo Terhaard van de Racerunners verzorgen op donderdag 27 september van 8:30 tot 15:30 uur voor de bovenbouwgroepen van alle basisscholen uit gemeente Beuningen diverse activiteiten zoals het afleggen van een parcours met een speciale rollator, een rolstoelbasketbal parcours, blinden parcours en tal van andere activiteiten op het gebied van aangepast sporten op het Julianaplein in het centrum van Beuningen.

De vijftiende editie van de Nationale Sportweek is van 15 september t/m 27 september. De gemeente Beuningen staat tijdens deze weken in het teken van heel veel sport- en beweegactiviteiten, waarbij het Aangepast Sporten extra onder de aandacht wordt gebracht.

Stichting Koprol organiseert sport- en beweegactiviteiten voor mensen met een beperking. Het gaat hier om mensen die graag willen sporten en niet (meer) kunnen deelnemen aan het reguliere sportcircuit. Op donderdag 27 september begeleiden zij de kinderen bij de diverse beweegparcours.

Racerunning is eigenlijk rennen op wielen. Het is een vorm van loopfietsen waarbij het lichaamsgewicht niet alleen op de benen rust, maar ook tegen de borststeun die voorop de racerunner zit. Sommige jongeren die normaal in een elektrische rolstoel zitten of met een rollator een klein stukje kunnen lopen, kunnen met de racerunner wél rennen, zegt Theo Terhaard.

De Nijmegenaar is trainer van de racerunners in Nijmegen, een nieuwe sport en nog tamelijk onbekend.

MuZIEum

Het muZIEum is een museum in Nijmegen, dat mensen informeert over het leven met een visuele handicap. Het museum profileert zichzelf als het ervaringsmuseum over zien en niet-zien. Via verschillende belevingen en activiteiten leren de basisschoolkinderen deze dag over de leefwereld van blinden en slechtzienden.

De buurtsportcoaches van Beuningen Samen in beweging ondersteunen en ontwikkelen sport- en beweeg activiteiten in samenwerking met andere organisaties of instellingen voor alle inwoners in de gemeente Beuningen.

Cookieinstellingen