Met je vrienden naar de bieb in de Kinderboekenweek

‘Biebcluedo’
‘Biebcluedo’
Foto:

Van 3 t/m 14 oktober is het weer Kinderboekenweek! Onder het motto Kom erbij! kunnen kinderen allerlei voorstellingen en activiteiten bezoeken in verschillende vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid.

Zo zijn kinderen die de speurneus willen uithangen, helemaal op hun plek in Bibliotheek Beuningen bij het spel Biebcluedo. Daarnaast valt er deze week ook nog wat te winnen: je favoriete boek of een leuk prijzenpakket. De knallende afsluiter is het Nijmeegs Kinderboekenfeest op 14 oktober in de Lindenberg.

In de Kinderboekenweek draait het dit jaar om het thema vriendschap. Zo ook tijdens het spel Biebcluedo, dat kleine speurneuzen kunnen spelen tijdens de openingstijden van Bibliotheek Beuningen. Ga met je vrienden op onderzoek uit: wie heeft biebrobot Robin vermoord?

Win je favoriete boek

De bieb heeft deze week ook een speciale actie: als je tijdens de Kinderboekenweek lid wordt van de bibliotheek, maak je kans op je favoriete boek! Tot 18 jaar is een lidmaatschap van de bieb gratis. Met je lidmaatschap mag je niet alleen (prenten)boeken lenen, maar ook films, muziek, strips, luisterboeken en e-books. Bovendien krijg je korting op activiteiten, cursussen en workshops van de bieb.

Schrijfwedstrijd

Houd je van schrijven en knutselen? Doe dan mee met de prijsvraag die de bieb samen met het festival InScience organiseert. Schrijf een kort verhaal over de invloed van kunstmatige intelligentie op vriendschappen en maak een bijpassende kijkdoos. Verhaal en kijkdoos kun je tussen 3 oktober en 8 november inleveren bij Bibliotheek De Mariënburg. Deelnemers maken kans op een leuk prijzenpakket (met o.a. kaartjes voor de Junior Wetenschapsquiz van InScience op zondag 11 november). Tijdens het kindercollege over Kunstmatige Intelligentie op zaterdag 10 november in Bibliotheek De Mariënburg wordt de winnaar bekend gemaakt.

Nijmeegs Kinderboekenfeest

Op zondag 14 oktober van 14.00 tot 17.00 uur sluit de Kinderboekenweek in Nijmegen feestelijk af met het Nijmeegs Kinderboekenfeest in de Lindenberg. Paul van Loon & Andere Snuiters spelen een griezelige voorstelling en schrijver Marc ter Horst legt uit hoe het nou zit met klimaatverandering, zoals hij beschrijft in zijn boek Palmen op de Noordpool. Kinderboekenschrijvers Janneke Schotveld & Annet Schaap zijn er ook met mooie verhalen. Het volledige programma is te vinden op www.obgz.nl/kinderboekenweek. Neem je vrienden mee!

Cookieinstellingen