Beuningse Boys en Trekvogels spelen gelijk in vermakelijk duel

Zondag 23 september stond voor De Boys de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2018-2019 op het programma. Een thuiswedstrijd tegen Trekvogels. Beuningse Boys heeft al een 3 tal bekerwedstrijden gespeeld met als resultaat het bereiken van de 2e ronde van de beker.

Al vroeg in de wedstrijd komt Trekvogels op een 0-1 voorsprong als spits Jesse Wattimury de keeper verrast met een schot in de korte hoek. Beuningse Boys raakt niet van slag van deze vroege tegenvaller en komt al snel weer op gelijke hoogte als Jasper Bruisten een goede vrije trap in huis heeft die op het hoofd beland bij Bram Langedijk die weet te scoren. Wederom is het Trekvogels dat op voorsprong komt als Sander Geerts al vallend de bal achter keeper Jimmy van Veen weet te schieten. Halverwege de eerste helft lijkt Beuningen weer op gelijke hoogte te komen maar een schot van Glenn Muller gaat voorlangs. Aan de andere kant krijgt Trekvogels een strafschop te nemen die in eerste instantie wordt gestopt door keeper Jimmy van Veen, helaas is de rebound van Sander Geerts hem te machtig en wordt de rust bereikt met een 1-3 tussenstand.

Na de rust zien we een getergd Beuningse Boys dat snel de achterstand ongedaan wilt maken en binnen 2 minuten weet het de aansluitingstreffer te maken als invaller Job Lelivelt de bal langs de keeper weet te schieten en zo De Boys op 2-3 weet te zetten. Beuningen ruikt meer en na 73 minuten spelen komt het dik verdiend op 3-3 als Roan Dollman met een hard schot weet te scoren. Een minuut later moet Beuningse Boys met 10 man verder als Rick Herregraven zijn 2e gele en dus een rode kaart krijgt. Ondanks de man minder situatie zijn het De Boys die het dichtst bij een overwinning zijn maar een vrije trap van Jasper Bruisten komt via de binnenkant van de paal terug het veld in en Glenn Muller ziet tot 2 keer toe de keeper van Trekvogels in de weg staan.

Al met al gezien de gehele wedstrijd een terechte uitslag van deze eerste competitiewedstrijd. Zondag speelt Beuningse Boys de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Gespeeld wordt er dan tegen Germania. De aftrap in Groesbeek is om 14.00 uur.