Roda’28 pakt punt bij debuut in de 3e klasse

Zondag 23 september komt in de geschiedenisboeken van Roda’28 als de eerste wedstrijd in de 3e klasse van het KNVB amateur voetbal. De uitwedstrijd bij Brakkenstein in Nijmegen eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Roda’28 speelde goed georganiseerd een gecontroleerde wedstrijd. Optisch was Brakkenstein wat sterker in balbezit en speelde meer op de helft van Roda’28, maar Roda’28 wist meer kansen te creëren. In de 40minuut was het Twan Arnts, die met een laag schot over de grond het eerste doelpunt maakt. Met deze stand wordt er gerust en na rust wordt Roda’28 nog meer teruggedrongen, maar blijven goed stand houden. Er komen zelfs kansen om de voorsprong uit te breiden, maar deze worden niet verzilverd.

Ook Brakkenstein krijgt haar kansjes, maar dit gebeurt meestal via schoten van buiten het strafschopgebied en Roda’28 doelman Martijn Teuwsen staat zijn mannetje en houdt tot aan officiële speeltijd zijn doel schoon. Helaas voor Roda’28 was er ook blessuretijd toegevoegd door de goed leidende scheidsrechter Sluyters en uit een tweede voorzet na een corner weet de Brakkenstein spits de bal in het doel te koppen. Eindstand 1-1.

Komende zondag staat een thuiswedstrijd tegen Eldenia uit Arnhem op het programma. Eldenia wordt, mede gebaseerd op de resultaten van het vorige seizoen, gezien als titelkandidaat, dus de Roda’28 mannen zullen stevig aan de bak moeten om een goed resultaat te halen. Aanvang wedstrijd is om 14.30 uur op De Boshof.