Slaapfestijn op De Peppel weer heel gezellig

Foto:

“Als er één mening is die algemeen gedeeld wordt onder de ouders van De Peppel in Beuningen dan is het wel dat het slaapfestijn bijdraagt aan een goede band tussen de leerlingen onderling en met hun leerkrachten”, aldus Bart van Run, directeur van De Peppel.

Het slaapfestijn is dan ook al een jarenlange traditie op De Peppel. Alle leerlingen blijven tijdens het slaapfestijn een nachtje op school slapen. Deze keer tijdens de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 september.

Aan het begin van de avond is het een lange sliert van kinderen bepakt met slaapzak en luchtbed die richting de school trekt. Nadat alle luchtbedden zijn opgepompt en ieder zijn of haar plekje in het leslokaal heeft gevonden, kan het programma beginnen.

De kinderen van de groepen 1 t/m 4 kijken eerst in de aula naar een poppenkast voorstelling. Na het tandenpoetsen en het verhaaltje gaan de leerlingen van de stamgroepen 1-2 slapen. De leerlingen van de stamgroepen 3-4 gaan, voorzien van zaklampen, een wandeltocht maken door het donkere Heuvepark. Voor de kinderen van de stamgroepen 5 t/m 8 is er, na een film in de stamgroep, een speurtocht door de wijk. In kleine groepjes  moeten de leerlingen in totaal 15 adressen zoeken. Bij ieder adres moet een opdracht worden uitgevoerd.

Moe maar voldaan zijn de laatste groepjes om 23.00 uur weer terug op school. Na een drankje en een snoepje is het vervolgens ook voor hen bedtijd. Dit betekent niet dat alle kinderen ook meteen sliepen. De één viel als een blok in slaap, maar de ander had nog wel energie over om de bedtijdtijd wat op te rekken. Uiteindelijk bleef alleen de nachtwacht wakker, de rest genoot van een welverdiende nachtrust.

De volgende ochtend is er voor de onderbouw ochtendgymnastiek en gaan de leerlingen van de bovenbouw zwemmen. Voor alle groepen vormt een spetterend ontbijt, welke is verzorgd door de ouders, een mooie afsluiting van een nachtje slapen op school. Niet alleen de kinderen, maar ook alle hulpouders en teamleden kijken terug op weer een heel gezellig slaapfestijn. Ieder verheugt zich nu al op de volgende keer!

Reacties