Duizendste rit Buurt Vervoer Beuningen

Foto:

De duizendste rit met Buurt Vervoer Beuningen is gereden op 26 september. Deze klant was vol lof over de rit. Zij was in geen vijf jaar bij de uiterwaarden geweest en genoot van haar rit over de dijk, van Winssen naar Beuningen.

Stichting Perspectief is op 1 mei jl. gestart met vervoer voor inwoners van Beuningen van deur tot deur. Twee elektrische auto’s, bestuurd door een vrijwillige chauffeur, brengen de mensen waar zij naar toe willen in de gemeente Beuningen. Het project is een groot succes. Alle passagiers roemen het initiatief, een paar reacties: “Eindelijk kan ik vanuit Weurt met mijn man boodschappen doen in Beuningen”, “Lekker makkelijk vervoer, rustig, goedkoop en mooi op tijd”, “Prettige chauffeur die helpt bij het instappen en de rollator achterop zet”, “Zo kan ik wekelijks naar mijn bloemschikcursus”, “Ik hoef mijn dochter niet meer te vragen bij de boodschappen maar doe het zelf en ontmoet weer bekenden in de winkel“

Perspectief heeft met deze vervoersdienst enkel positieve reacties ontvangen. Vooral op dinsdag en donderdag is het druk. Het brengt mensen naar de plek waar zij om vragen, men voelt zich meer betrokken en zelfstandig. Ook komen mensen met elkaar in contact en ontmoeten zij anderen. Het succes komt mede door het grote team van 45 enthousiaste chauffeurs, zij rijden eens per twee weken een dagdeel en doen dat met veel plezier. Perspectief streeft ernaar dat eenzaamheid niet meer voorkomt in Beuningen. Zelfstandig vervoer draagt hier zeker ook aan bij.

Met ingang van 1 oktober as. gaat het project door onder een iets gewijzigde naam namelijk Buurt VERVOER Beuningen. Door een vergelijkbare organisatie in Utrecht is aan Perspectief gevraagd een andere naam en logo te gebruiken. Deze nieuwe naam geeft goed weer wat de dienst inhoudt. Voor meer informatie zie www.buurtvervoer.nl of belt u met Buurt Vervoer Beuningen 024-7370555 dagelijks tussen 9.00 en 13.00 uur bereikbaar.

Cookieinstellingen