Rolstoeltennisster Buis trekt goede lijn door met toernooizege in Frankrijk

Foto: Marjolein Buis

BIOT-SOPHIA-ANTIPOLIS – Rolstoeltennisster Marjolein Buis heeft de French Riviera Open gewonnen. In de finale in het nabij Cannes gelegen Biot-Sophia-Antipolis moest Dana Mathewson (nr 12 van de wereld) bij een stand van 3-6, 7-5, 3-2 opgeven met een blessure. Het is voor Buis (nr 7 van de wereld) haar eerste toernooizege in het enkelspel in 2018.

Lange tijd leek de toernooizege in Zuid-Frankrijk naar Mathewson te gaan. Bij een stand van 3-6, 1-5 kreeg de Amerikaanse drie kansen om de wedstrijd binnen te halen. Buis wist die kansen echter te pareren, won zeven games op rij en daarmee de tweede set en zag daarna haar tegenstandster noodgedwongen met een blessure opgeven. “Het is nooit leuk om op zo’n manier te winnen”, blikt Buis terug. “Het is wel de beste comeback uit mijn carrière, daar ben ik enorm trots op. De eerste anderhalve set stond ik niet goed te spelen, op wilskracht heb ik me teruggevochten.”

Met dit resultaat verovert Buis opnieuw belangrijke punten voor de wereldranglijst. Ze verstevigt haar 7e plaats en daardoor is de kans groter dat ze zich zal kwalificeren voor de Singles Masters aan het einde van het jaar en de Australian Open begin 2019. Buis: “Samen met mijn coach Wouter Kropman heb ik hier hard voor gewerkt, het was fijn om hem hier in Frankrijk ook langs de baan te hebben. Ik heb aan mezelf en de rest van de wereld laten zien dat ik nu echt terug ben na mijn blessures. Ik heb gewonnen van sterke speelsters en heb goed spel laten zien. Dat is een enorme opsteker. ”

Dubbelspel

In het dubbelspel verloor Buis met de Duitse Katharina Kruger de finale van Mathewson en de Française Charlotte Famin (6-7, 4-6). Buis traint de komende weken in Nederland, in aanloop naar het Bath Indoor Wheelchair Tennis Tournament (in Engeland, 6-10 november) en de Doubles Masters in eigen land, in Bemmel (14-18 november).

Reacties