Colleges voor jong en oud in de Bibliotheek Beuningen

Foto:

In de Bibliotheek Beuningen staan in oktober weer twee interessante colleges op het programma, voor zowel jong als oud. Geneticus Nael Nadif Kasri weet veel over hersenonderzoek en komt hier op 11 oktober over vertellen in de bieb. Op 13 oktober zijn kinderen vanaf 8 jaar van harte welkom tijdens het kindercollege over politiehonden. Je mag er zelfs mee trainen!

Iedereen weet tegenwoordig wat hersenaandoeningen als autisme of Alzheimer teweeg kunnen brengen. Maar weinig mensen weten waar deze ziektes door worden veroorzaakt of hoe we ze kunnen behandelen. Geneticus Nael Nadif Kasri vertelt tijdens zijn hoorcollege op 11 oktober tussen 20.00 en 21.30 uur over revolutionair hersenonderzoek. Het college is onderdeel van de reeks ‘Universiteit van Beuningen’, waarin regionale experts aan het woord worden gelaten. Bibliotheekleden en studenten betalen € 2,50 voor een kaartje en overige bezoekers € 4,-. Koop je kaartje vooraf in de bibliotheek of via www.obgz.nl/universiteiten.

Kindercollege over politiehonden

Twee dagen later zijn kinderen van 8 jaar en ouder aan de beurt. Altijd al willen weten hoe een hond een politiehond wordt? Op 13 oktober kun je erachter komen. Bert Peters, trainer van politiehonden, komt dan uitleggen hoe je een politiehond opleidt. Ook vertelt hij wat het verschil is tussen een speurhond, politiehond of zoekhond. Na zijn uitleg mag je ook zelf aan de slag met de honden, als je dat durft. Het kindercollege duurt van 11.00 tot 12.00 uur en is gratis. Zeker zijn van een plaatsje? Meld je dan aan in de bibliotheek of via onze website www.obgz.nl/kindercolleges.

Cookieinstellingen