Beuningse Boys moeizaam voorbij Arnhemse Boys

Nadat vorige week doelpuntloos gelijk gespeeld werd bij Germania stond zondag de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Op bezoek op De Ooijgraaf kwam het gepromoveerde Arnhemse Boys.

In het eerste kwartier speelt de wedstrijd zich voornamelijk op het middenveld af en zijn kansen schaars. Hierna is het Arnhemse Boys dat een kans krijgt maar de treffer van Jochem Raemakers wordt afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere kant is het wel raak voor Beuningse Boys als Mick in den Bosch collega spits Glenn Muller met een slimme pass vrijzet voor de keeper. Deze maakt geen fout en weet de bal net buiten bereik van de doelman in het hoekje te schuiven en zo de 1-0 te scoren.

Na de rust is het Arnhemse Boys dat opzoek gaat naar de gelijkmaker maar binnen 5 minuten moet het met 10 man verder als Wesley Mortier rood krijgt voor het geven van een kopstoot. De wedstrijd wordt wat rommeliger en beide teams hanteren voornamelijk de lange bal. Arnhemse Boys probeert het vooral met schoten vanuit de tweede lijn maar keeper Jimmy van Veen hoeft niet echt in actie te komen. Een kleine 10 minuten voor tijd lijkt Beuningse Boys op weg naar de 2-0 als Mick in den Bosch alleen op de keeper afgaat maar verdediger Farouq Ssali trekt aan de noodrem en krijgt ook van scheidsrechter Rutten de rode kaart voorgehouden. De vrije trap levert niks op en zo eindigt deze wedstrijd in een 1-0 overwinning voor De Boys uit Beuningen.

Zondag reist Beuningse Boys opnieuw af naar Groesbeek voor een uitwedstrijd. Ditmaal wordt er om 14.00 uur afgetrapt bij Rood Wit.