Samen stenen zoeken aan het Waalstrand

Foto: Dijkmagazijn

Woensdagmiddag 10 oktober gaan we stenen zoeken aan het Waalstrand. Een kei van een activiteit: zoeken naar kiezels die al duizenden jaren oud zijn. En wie wil kan zelf een fossiel maken! Het Dijkmagazijn zorgt voor vergrootglazen en zoekkaarten waar bijna alle stenen op terug te vinden zijn. Wie vind de mooiste kei?

In Zwitserland en Duitsland brokkelen langzaam de bergen af. Met het water van de Rijn komt daarvan een deel terecht in Nederland. Op hun reis worden de stenen alleen maar mooier. De scherpe kantjes slijten er af en het binnenste van de steen wordt zichtbaar. Gewone kwarts is te vinden in de kleuren grijs, wit, geel en roze. Maar ook prachtige zwarte stenen en zelfs halfedelstenen met bloedrode kleuren liggen er aan het Waalstrand. En wie geluk heeft vindt zelfs doorschijnende stenen of – heel misschien – wel een fossiel. En wie geen fossiel vindt, kan er zelf een maken!

Tip: breng een klein doosje mee, want voor je het weet heb je al een verzameling van zeker 12 verschillende soorten steen. Van alle Waalstenen zijn voorbeelden in een kist, zodat je gemakkelijk de naam van je eigen stenen kunt opzoeken. En wie meedoet krijgt een gratis zoekkaart om de eigen collectie goed te documenteren.

Tip: trek stevig schoeisel aan.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging, Coöperatiefonds van Rabobank Rijk van Nijmegen en Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland en Kringloopwinkel ErZitLigtIetsBijWa.

Waalwoemi: Stenen zoeken, woensdag 10 oktober van 14.00-15.30 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Maximaal 25 kinderen, kosten € 2,50. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit. Meer info en reserveren via www.dijkmagazijnbeuningen.nl. Zie ook www.facebook.com/dijkmagazijn.

Reacties

article
73986
Samen stenen zoeken aan het Waalstrand
Woensdagmiddag 10 oktober gaan we stenen zoeken aan het Waalstrand. Een kei van een activiteit:
https://beuningen.nieuws.nl/nieuws/20181008/samen-stenen-zoeken-aan-waalstrand/
2018-10-08T23:19:52+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/42/2018/10/08231524/stenen_zoeken_dijkmagazijn.jpg
Beuningen Nieuws
Nieuws