Woon Bewust markt in gemeentehuis Beuningen

Foto: Hessels Media

Hoe zorgt u ervoor dat uw toekomst zo gezond, leuk, veilig en comfortabel mogelijk is? Is uw woning bijvoorbeeld ook geschikt voor de toekomst? En hoe kunt u gezond leven door bijvoorbeeld voeding, sporten of andere activiteiten? Wist u dat daarvoor veel mogelijkheden zijn?

Om u hierover te vertellen, organiseert de gemeente Beuningen, met lokale bedrijven (maatschappelijke) organisaties en verenigingen de Woon Bewust markt. Deze vindt plaats op zaterdag 3 november van 10.30 tot 15.30 uur in het gemeentehuis, Van Heemstraweg 46.

Juist nu u nog vitaal bent, is het belangrijk om na te denken over uw toekomst. U kunt nu al zaken makkelijk aanpassen die voor een veilig gevoel en extra gemak zorgen in de toekomst. De markt is gratis.

Wat is er te doen?

Tijdens deze gezellige en leerzame markt maakt u kennis met de mogelijkheden voor bewust wonen en bewust leven. Meer dan veertig organisaties en bedrijven geven u tips en adviezen.

  • Proef gezond eten
  • Ontdek de nieuwste technische snufjes voor in huis
  • Stel uw vraag aan de fysiotherapeut of diëtiste

Verder is er informatie te vinden over vrije tijd, mindfulness, mantelzorg, medicijnen en dementie. De woonadviseurs staan klaar om met u een huistest door te nemen. Zo ziet u op welke punten u uw woning kunt aanpassen om deze geschikter te maken voor de toekomst.

Workshops

U kunt meedoen aan leuke en interessante gratis workshops. Bijvoorbeeld blijf op de been, mindfull bewegen en Bob de Bot – hoe een chatbox je leven makkelijker kan maken.

Vervoer

Als het lukt is het natuurlijk fijn als u  lopend, met de fiets of auto naar het gemeentehuis komt. Als dat niet lukt rijdt Buurt Vervoer Beuningen deze dag gratis voor u. Ook als u nog geen abonnement heeft. Bel minimaal een dag van te voren naar 024-7370555 om af te spreken hoe laat ze u thuis ophalen!

Bewust wonen

De markt maakt deel uit van het project ‘Bewust wonen’. In onze gemeente zijn twee huisadviseurs actief. Dat zijn lokale vrijwilligers die speciaal zijn opgeleid om u te adviseren over de mogelijkheden van aanpassingen in uw woning. Dit is vrijblijvend. Hiervoor komen ze bij u thuis. Dit is gratis. Wilt u zich laten adviseren door een huisadviseur? Neem dan contact op met Joseph Vink van Stichting Perspectief. U kunt van maandag tot en met vrijdag bellen van 9.00 uur tot 17.00 uur naar 024-6750939. Of stuur een e-mail naar [email protected]. U kunt ook een bezoek brengen aan Stichting Perspectief op Molenstraat 54 in Beuningen.

Reacties

article
74008
Woon Bewust markt in gemeentehuis Beuningen
Hoe zorgt u ervoor dat uw toekomst zo gezond, leuk, veilig en comfortabel mogelijk is?
https://beuningen.nieuws.nl/nieuws/20181010/woon-bewust-markt-gemeentehuis-beuningen/
2018-10-10T12:18:43+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/42/2018/10/10121826/gemeente-beuningen-bord.jpg
Beuningen Nieuws
Gemeente, Nieuws