Zoektocht naar vermist meisje leidt naar hennepkwekerijen in Ewijk

Foto: politie

Vrijdagmiddag waren politieagenten druk doende met de vermissing van een minderjarig meisje. Dit meisje was elders in het land van huis weggelopen.

Tijdens hun zoektocht kwam er informatie binnen dat het vermiste meisje mogelijk in een vakantiehuisje zou zitten op een recreatiepark in Ewijk.

Toen politieagenten daar in de woning gingen kijken troffen ze het meisje helaas niet aan. Wel roken zij een sterkte henneplucht in deze woning en al snel troffen ze een hennepkwekerij aan op deĀ eerste verdieping. Hierop is de, in de woning, aanwezige man aangehouden. Uiteindelijk bleken er ongeveer 750 stekken in de woning te staan en 16 grote planten. Ook werden er enkele zakken vol met henneptoppen aangetroffen in de woning.

Tijdens het ontruimen van deze kwekerij kreeg de politie een tip dat de eigenaar van de bewuste woning nog een tweede pand bezat op hetzelfde recreatiepark. Deze info bleek te kloppen en ook in die woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. De eigenaar van beide woningen was inmiddels thuis gekomen en ook hij werd aangehouden. Beide verdachten zijn overbracht naar het politiebureau voor verder verhoor.

Het vermiste meisje is later deze dag ook weer in goede gezondheid aangetroffen.

Cookieinstellingen