Beuningse Boys herpakt zich na nederlaag

Zondag stond voor Beuningse Boys alweer de 3e thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Op bezoek kwam RKSV Brakkenstein. Een ploeg die getraind wordt door oud Boys assistent trainer Serge Heuveling.

In de eerste helft zijn het de gasten die de bovenliggende partij zijn. Ze komen dan ook verdiend op een 0-1 voorsprong als Niek Adolfs weet te scoren. Beuningen weet hier tot aan de rust niet veel tegenover te zetten en dus is de 0-1 stand bij rust een logische.

Na de rust is het Beuningse Boys dat voortvarender van start gaat en nadrukkelijk opzoek gaat naar de gelijkmaker. Deze laat niet lang op zich wachten want het is Mick in den Bosch die met een hard schot vanaf rechts Brakkenstein keeper Jeroen Albers verrast en zo de 1-1 laat aantekenen. Hierna is het Brakkenstein dat weer dicht bij een voorsprong is maar keeper Jimmy van Veen staat een goede wedstrijd te keepen en houd Beuningse Boys in de wedstrijd. Ook heeft De Boys het geluk dat Brakkenstein speler Mark van de Boogaard vrij voor de keeper de bal voorlangs schiet. Aan de andere kant is het voor Beuningse Boys wel raak als de ingevallen David van Genderen een kwartier voor tijd goed de keeper omspeelt en de bal panklaar op het hoofd van Glenn Muller die het leder tegen de touwen kopt en De Boys op een 2-1 voorsprong zet. In het vervolg krijgen beide ploegen nog kansen op een doelpunt maar gescoord wordt er niet meer.

Beuningse Boys hersteld zich dus knap van de ruime nederlaag van vorige week bij Rood Wit. Door de overwinning houd het de aansluiting met de bovenste ploegen. Zondag speelt Beuningse Boys uit bij HAVO in Haalderen. De aftrap op Sportpark De Notenboom is om 14.00 uur.