Lezing in de bieb: de rol van enzymen in ons eten

Foto:

De hele maand november draait het in de Bibliotheek Gelderland Zuid om voeding, het thema van de landelijke Nederland Leest-campagne.

Ook de Bibliotheek Beuningen speelt in op het thema met een lezing van voedingsmiddelentechnoloog Mariette Uijen. Zij vertelt op donderdag 8 november over de rol van enzymen in ons eten.

De hele maand november mag iedere bezoeker, ook als niet-lid van de bieb, het gratis geschenkboek ‘Je bent wat je leest’ ophalen in de bibliotheek. Dit boek bevat bijdragen over voeding van vijf schrijvers. De ambassadeur van Nederland Leest, schrijver en ‘wandelende culinaire encyclopedie’ Ronald Giphart, schreef het voorwoord.

De lezing in het kader van de ‘Universiteit van Beuningen’ gaat deze maand ook over voeding, meer specifiek over enzymen. Zonder enzymen zouden we bijvoorbeeld geen brood hebben, geen bier en geen wijn. Voor een goede gezondheid kunnen we niet zonder. Hoe worden enzymen eigenlijk gebruikt in de voedingsmiddelentechnologie? Mariette Uijen, voedingsmiddelentechnoloog bij DSM, vertelt op donderdag 8 november van 20.00 tot 21.30 uur precies hoe dit zit.

Zowel leden als niet-leden van de bibliotheek zijn van harte welkom bij deze lezing. Bibliotheekleden en studenten betalen € 2,50 voor een kaartje en overige bezoekers € 4,-. Koop je kaartje vooraf in de bibliotheek of via www.obgz.nl/uni-beuningen.

Cookieinstellingen