Kinderen nemen een duik in de geschiedenis van Ewijk

Foto:

Wie waren de eerste bewoners van Ewijk? En waarom hebben we wel een Molenstraat, maar geen molen? Op deze, en nog heel veel andere vragen, geeft Adriaan Maters op maandagmiddag 5 november antwoord in de Bibliotheek Ewijk. Hij vertelt dan van 16.00 tot 17.00 uur speciaal voor kinderen prachtige verhalen over vroeger. De toegang voor dit kindercollege is gratis.

Adriaan Maters weet heel veel over wat er vroeger allemaal in Ewijk en omgeving gebeurde en vertelt hier graag over. Hij weet bijvoorbeeld ook, welke spannende dingen zich vroeger afspeelden op Slot Doddendael! Adriaan werkt bij stichting Historisch Besef Beuningen en wil graag dat de verhalen over de geschiedenis van de dorpen Beuningen, Ewijk, Weurt en Winssen worden doorverteld. Verhalen over de vroegste jagers tot de tijd waarin we nu leven.

Wil je ook een duik nemen in de geschiedenis van de streek waar je woont? Kom dan op maandag 5 november tussen 16.00 en 17.00 uur naar het kindercollege van Adriaan Maters in Bibliotheek Ewijk. Hij beantwoord graag al je vragen over vroeger. Na afloop van het kindercollege krijg je extra informatie mee om zelf een spreekbeurt over dit onderwerp te houden. Dan kun je de verhalen over de geschiedenis van Ewijk ook aan je klasgenoten vertellen!

Dit kindercollege is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Zeker zijn van een plaatsje? Zet het college in je agenda en meld je vooraf aan via [email protected] of in de vestiging. Het kindercollege is helemaal gratis.
Het hele jaar door vinden in verschillende vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid kindercolleges plaats. De kindercolleges zijn geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Kijk voor meer informatie op www.obgz.nl/kindercolleges.

Cookieinstellingen