Beuningse Boys fors onderuit bij HAVO

In Haalderen stonden zondag de nummers 5 en 6 HAVO en Beuningse Boys tegenover elkaar. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd om de aansluiting met de top te houden.

HAVO begint goed aan de wedstrijd en het is na 5 minuten spelen al raak voor de thuisploeg als Thijs Barten het eindstation is na een vloeiende lopende HAVO aanval. Beuningse Boys schrikt wakker en komt meer en meer in de wedstrijd maar weet niet echt gevaarlijk te worden. Het komt niet verder dan een aantal pogingen vanuit de 2e lijn. HAVO loert op de counter en uit een van de counters wordt het vlak voor de rust 2-0 als opnieuw Thijs Barten weet te scoren.

De tweede helft begint hetzelfde als de eerste helft en het is opnieuw HAVO dat snel een doelpunt maakt. Ditmaal is Kefas Schut de maker van het doelpunt. Na een uur spelen wordt de wedstrijd definitief in het slot gegooid door de thuisploeg als Thijs Barten vanuit een kluts situatie bij een corner de 4-0 binnen weet te tikken. Hierna is het Beuningse Boys dat van HAVO mag voetballen en toch een aantal aardige mogelijkheden krijgt om de forse achterstand te verkleinen maar inzetten van onder meer Mick in den Bosch, David van Genderen en Jurrien Aalbers stranden op HAVO doelman Paul Steven.

Al met al een forse nederlaag voor De Boys al had gezien de kansen de nederlaag kleiner uit moeten vallen. Zondag kan Beuningse Boys zich revancheren in de thuiswedstrijd tegen RKSV Driel. In de beker stonden beide teams al tegenover elkaar en werd het 4-0 voor De Boys. De aftrap op De Ooijgraaf is om 14.00 uur.