Punt voor MHCB D1 in Enschede

Foto: Wil Kuijpers

Het was voor het publiek en de spelers wel even afzien afgelopen zondag. Met een gevoelstemperatuur van 2 graden was het een stuk kouder dan de weken ervoor. De dames van Beuningen waren afgereisd naar het verre oosten. EHV stond op het programma.

Vorig seizoen liep het hier niet zo goed af. Zondag zou het uiteraard beter moeten gaan. Het begin van de wedstrijd werd gekenmerkt door veel onnodige fouten. De ballen ketsten van de stick af. Een mooie opbouw was daardoor niet mogelijk.

EHV draaide ook nog niet zo lekker, maar was technisch net wat sterker. Halverwege de eerste helft kregen de Enschedese dames een strafcorner die meteen werd ingeschoten. Er ontstond nog wel even discussie of die bal niet eigenlijk te hoog was geweest. 1-0. Voor dat moment een onverdiende achterstand voor Beuningen.

De tweede helft begon Beuningen niet sterk. EHV bleef vol aanvallen, maar ze kregen niet echt uitgesproken kansen. Bij een snelle uitbraak van MHCB kreeg Layla, van de A1 meegekomen, een prachtige kans, maar die werd uiteindelijk door Willemijn min of meer in de goal gegleden. Au.. EHV was hierdoor even van slag en Beuningen kreeg iets meer grip op de wedstrijd.

Het bleef nog wel spannend tot het einde, EHV ging nog voor de winst. Maar met de 1-1- was in ieder geval Beuningen tevreden.

Reacties