Dames 1 MHC Beuningen verliest van koploper

Dames 1 van MHC Beuningen heeft een mooie kans laten liggen om de koppositie te pakken in de Eerste Klasse. In een directe confrontatie met koploper GCHC werd er met 1-2 verloren.

De koploper uit Groningen liet in de eerste helft zien waarom zij bovenaan staan. De bezoeksters hadden verreweg het meeste balbezit en de meeste kansen. Beuningen kon daar niets tegenover zetten. Na ruim een kwartier werd het 0-1 door een backhandschot in de korte hoek. GCHC bleef sterker, kreeg een aantal strafcorners, maar de score bleef lang op 0-1. Vlak voor rust was er één opvlieging van Beuningen, wat resulteerde in een strafcorner. Die werd binnen gewerkt door Judith Kuijpers. Ruststand 1-1.

Na rust een feller en beter spelend Beuningen, maar ook GCHC liet goed spel zien. Tien minuten na rust scoorde GCHC de 1-2 uit een rommelige situatie. Veel protesten, maar het doelpunt werd goedgekeurd. Beuningen ging alles of niet spelen, kreeg ook kansen en strafcorners om gelijk te maken, maar dat lukte niet. Zo bleef GCHC de koploper en Beuningen blijft op derde plaats staan. Volgende week zondag komt nummer twee GHBS – eveneens uit Groningen – op bezoek in Beuningen.