Dubbeltitel voor rolstoeltennisster Marjolein Buis in aanloop naar WK

Mamami Tanaka (links) en Marjolein Buis na winst van het Bath Indoor Wheelchair Tennis Tournament.
Mamami Tanaka (links) en Marjolein Buis na winst van het Bath Indoor Wheelchair Tennis Tournament.
Foto:

BATH – Rolstoeltennisster Marjolein Buis heeft de dubbeltitel gewonnen tijdens het Bath Indoor Wheelchair Tennis Tournament. De 30-jarige Beuningse was met haar Japanse partner Mamami Tanaka in de finale met 6-2, 6-3 te sterk voor het Duits/Britse koppel Katharina Kruger en Lucy Shuker.

Voor Buis en Tanaka was het hun eerste toernooi samen. “Na twee overtuigende wedstrijden mogen we dit zeker een succes noemen”, lacht Buis. “We speelden goed samen, haalden een hoog niveau en natuurlijk ben ik blij met deze titel. Het is ook een mooie opsteker richting komende week: de Doubles Masters in Bemmel.”

In het enkelspel versperde Giulia Capocci Buis de weg naar de finale. De Italiaanse staat één plekje hoger op de wereldranglijst dan de Nederlandse. “Dat het een gelijke strijd zou worden, was dus logisch”, erkent Buis. “De belangrijke punten vielen net in haar voordeel uit.”

Ze vervolgt: “Natuurlijk had ik graag gewonnen, maar ik ben vooral blij met mijn spel. Na een trainingsblok van vijf weken was het toernooi in Bath een mooi moment om te zien waar ik sta. En met dat niveau ben ik erg blij.”

Doubles Masters

Deze week (14-18 november) speelt Buis de UNIQLO Doubles Masters; het officieuze WK dubbelspel. Ze verdedigt daar de titel die ze vorig jaar met landgenote Diede de Groot veroverde. De Doubles Masters worden net als vorig jaar gespeeld in het Gelderse Bemmel. Dit jaar speelt Buis met Aniek van Koot. Kijk voor meer informatie over dit toernooi op www.wheelchairdoublesmasters.com

Cookieinstellingen