Ewijk schuift SCP opzij en nestelt zich mee aan de kop

Op een ijzig koude Blatenplak traden zondagmiddag Ewijk en SCP tegen elkaar aan. Twee teams die in het begin van dit seizoen een plaats bovenin als ambitie hadden gesteld. De laatste weken is SCP alleen wat weggezakt en heeft Ewijk haar wedstrijden wel in winst omgezet.

Vanmiddag waren 3 punten dan ook geboden voor beide teams: SCP moest winnen om het gat naar de top te dichten; Ewijk om in de stand rivaal Groesbeekse Boys in het vizier te houden.

De openingsfase was voor Ewijk dat al snel druk op de defensie van SCP zette. Dit leidde in de 5e minuut tot een corner voor de oranje-zwarten. Tim van de Mortel trok deze weel lekker stak voor. Waar hij vorige week de lat nog raakte, knikte Jordy Poppelier de bal nu onberispelijk binnen :1-0. Een goed begin voor de mannen van Bram Remkes. En Ewijk ging voortvarend door. Zo kreeg Luuk Reuvers nog een schotmogelijkheid na goed doorkomen op links van Sjoerd van der Hagt.

Pas na een 20-tal minuten kwam SCP wat beter in het spel en liet zien met 2 vaardige middenvelders snel door te kunnen komen. Meestal werden ze echter bekwaam opgevangen door het solide middenveld van Ewijk wat uit Tim van de Mortel, Bas Loeffen en Luuk Reuvers bestond. De halve kansen konden echter ook niet worden verzilverd en ook Ewijk kreeg nog wat mogelijkheden die onbenut bleven.

Net voor het halfuur kreeg SCP dan wel een eerste echte grote kans die onbegrijpelijk werd gemist. Ook Ewijk kreeg nog voor rust nog een uitgelezen mogelijkheid: Tom Diebels kwam een op een voor de keeper te staan na wederom goed doorzetten van Sjoerd van der Hagt. Het lukte hem echter niet scorend af te ronden. Met 1-0 werd er dus gerust en kon het toch weer talrijke publiek even opwarmen in de uitpuilende kantine waar de stemming er al uitstekend in zat.

Na rust een rommelige fase waarin SCP het betere van het spel had en na zo’n 10 minuten een uitgelezen kans kreeg de gelijkmaker binnen te werken, maar wederom faalden de voorwaartsen oog in oog met de solide sluitpost Jan Cobussen. Waarop nog geen minuut later een oude voetbalwet van kracht werd: scoor je zelf niet, dan gaan ze er aan de overkant wel in. SCP verdedigde slordig uit, Tom Diebels onderschepte de bal en speelde Brian de Groot vrij die keurig afrondde 2-0.

Meteen wisselde Ewijk voor de eerste maal en werd Tim van de Mortel vervangen door Max Wattenberg. Nog geen 5 minuten later al de 3-0 als Tom Diebels goed doorgaat en Sjoerd van der Hagt bereikt die netjes afrondt. Bas Loeffen die een degelijke pot had gespeeld maakte plaats voor Patrick Tromp op het middenveld en vlak daarna kwam Koen de Waal in het veld voor de moegestreden Luuk Reuvers. De verdediging van Ewijk stond met Jan Cobussen, Lars van de Coolwijk, Rick Verploegen, Jordy Poppelier en als laatste man Kay Thomassen als een huis, er werd niets meer weggegeven.

De wedstrijd was natuurlijk bij 3-0 al lang gespeeld maar toch was Ewijk nog niet tevreden: net in het laatste kwartier verdedigde SCP slordig uit Tom Diebels leek al af te ronden, maar de bal belandde in een soort scrimmage waar Max Wattenberg het meest attent reageerde en de 4-0 binnenschoot.

SCP eindigde vervolgens de wedstrijd met 10 man, ten gevolge van een directe rode kaart voor het leveren van niet gewenst commentaar. De wedstrijd eindigde zo met 4-0 in een degelijke overwinning van de Ewijkenaren.

Door dit resultaat staat de ploeg nu in punten én doelpunten op gelijke hoogte met de Groesbeekse Boys. Volgende week krijgt de ploeg een weekje rust, een gevolg van het ongelijke aantal teams in de competitie, waarop op 9 december wederom een thuiswedstrijd op de rol staat tegen Batavia.