Marjolein Buis niet door naar halve finales op Singles Masters

Foto: Marjolein Buis

ORLANDO – Rolstoeltennisster Marjolein Buis is in de groepsfase uitgeschakeld op de NEC Wheelchair Tennis Masters. In een rechtstreeks duel was landgenote Aniek van Koot te sterk (4-6, 3-6), waardoor zij zich kwalificeert voor de laatste vier van het officieuze WK en Buis niet.

Buis won eerder in de groepsfase van de Zuid-Afrikaanse KG Montjane (6-0, 6-4) en verloor in een zinderend gevecht van Yui Kamiji uit Japan (4-6, 6-2, 6-3). Omdat Van Koot soortgelijke cijfers wist te overleggen, was hun onderlinge duel beslissend voor een plaats in de halve finale. Buis begon sterk op de USTA National Campus in Orlando, maar Van Koot kwam sterk terug.

“Ik won de eerste twee games en had kansen om verder uit te lopen”, blikt Buis terug. “Helaas namen de zenuwen de overhand en kon ik mijn niveau niet vasthouden. Aniek kwam sterk terug en liep in de tweede set uit naar 5-1. Ik kwam nog wel terug naar 5-3, maar daar bleef het bij. Het was te laat voor een comeback.”

Goede punten

Met één overwinning eindigt Buis nu als derde in de groep. “Dat is beter dan volgens de plaatsing de verwachting was, maar natuurlijk had ik een beter resultaat gewild”, zegt ze. De 30-jarige Nederlandse kwalificeerde zich als 7e voor de Masters. “Zowel tegen Kamiji, nummer 2 van de wereld, als tegen Van Koot, nummer 3, heb ik laten zien dat ik het in me heb om van ze te winnen. Dat is een opsteker richting volgend seizoen.”

Werken aan constantheid

Buis’ coach Wouter Kropman was aanwezig in Orlando, net als bondscoach Dennis Sporrel. “Dat was erg fijn, want zij hebben nu ook gezien aan welke punten we moeten gaan werken om te zorgen dat ik net wél die laatste puntjes kan pakken om een wedstrijd te winnen”, concludeert Buis. “Ik heb goede dingen laten zien, maar kon dat niet lang genoeg vasthouden. Ik moet eraan werken dat ik voortdurend een hoog niveau vast kan houden. Nu schommelde het nog teveel.”

Reacties