Roda’28 verliest derby van DIO’30

De wedstrijd moest vanwege de vele regen van de afgelopen dagen wel op het kunstgras worden gespeeld. Bij Roda’28 stonden 2 spelers met een verleden bij DIO’30 in het veld, Bob Stevens en Martijn Teuwsen. In de opstelling van DIO’30 wederom geen verrassingen. Dezelfde 11 spelers verschenen aan de aftrap als vorige week tegen Hatert.

Al binnen de minuut werd er gescoord door DIO’30. Vanaf de aftrap werd Dani Bloemberg ten val gebracht. Luc Verhoeven nam de vrije trap die door Joram Pijl met het hoofd werd verlengd en bij de tweede paal werd ingetikt door Bryan Croonen, 1-0.

Na iets meer dan 10 minuten voetballen leek DIO’30 op weg naar de 2-0. Na een goede actie van Luc Verhoeven lag Roda’28 doelman Martijn Teuwsen in de weg bij zijn schot.

Na een goede actie van Luc Verhoeven lag Roda’28 doelman Martijn Teuwsen in de weg bij zijn schot. Maar de ploegen gingen met 1-0 de rust in.

Een wissel in de rust bij DIO’30 zorgde voor wat extra impuls in de aanval en er kwamen al snel wat kansen. Luc Verhoeven was eerst al een aantal maal dichtbij een treffer maar daarna was hij 2 maal succesvol in 2 minuten tijd. Beide keren was dat op aangeven van Dadier Casal. Met 3-0 voorsprong voor DIO’30 was de wedstrijd met ruim een half uur te spelen wel beslist.

Wel kwam Roda’28 nog snel terug tot 3-1. Een vrije trap van Stijn Gradussen werd door de DIO’30 muur van richting veranderd waardoor Dennis Amati kansloos was.