Rondleiding met gebarentolk in de koepelgevangenis van Arnhem op 30 december 2018

Foto: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

ARNHEM – Bij PrisonExperience is men van mening dat de rondleidingen in de voormalige Koepelgevangenis van Arnhem voor eenieder toegankelijk moeten zijn. Daarom organiseert PrisonExperience op 27 december al een rondleiding in het Engels. Ook aan de mensen die doof of slechthorend zijn wordt nu gedacht.

Gebarentolk

Doven en slechthorenden kunnen niet deelnemen aan een ‘reguliere” rondleiding door de handicap die ze met zich mee dragen. Daarom zet PrisonExperience op 30 december 2018 een gebarentolk in om de rondleiding ook voor deze doelgroep mogelijk te maken.

Meest bijzondere plekken

De rondleiding wordt, zoals gebruikelijk is, door een voormalig medewerker van PI de Berg gegeven. Ze gaat langs de meest bijzondere plekken van het complex, soms met enkel een verhaal maar vaak naast het bijzondere verhaal ook een bijzondere omgeving.  Een gebarentolk zal deze rondleider vergezellen om zo zijn verhaal over te brengen, maar natuurlijk ook de vragen van de aanwezige gasten richting de rondleider door te kunnen geven.

Zelfde prijs

Ondanks dat dit een speciale rondleiding is zijn wij van mening dat we hiervoor geen aangepaste toegangsprijs moeten vragen. Doof of slechthorend zijn zou niet bijzonder moeten zijn, hierdoor vragen we ook geen bijzondere toegangsprijs voor deze rondleiding.

Toegangsbewijzen voor de rondleiding met een gebarentolk op 30 december om 12:00 en 14:30 uur kunnen nu al gekocht worden via de website www.kijkenindekoepel.nl Deze website is speciaal in het leven geroepen voor de verkoop van de tickets voor de rondleidingen in de voormalige koepelgevangenis van Arnhem.

PrisonExperience

Naast rondleidingen organiseert PrisonExperience nog veel meer belevingen in de voormalige Koepelgevangenis van Arnhem. Denk aan complete bedrijfsfeesten en escaperooms. Meer informatie over de belevingen zijn te vinden op www.prisonexperience.nl

Cookieinstellingen