Gevangenisstraf voor munitiehandelaar uit Beuningen

Foto: CC0

De rechtbank veroordeelt een 63-jarige man uit Beuningen voor het bezitten van wapens en munitie – die buiten zijn verlof vielen – en het verhandelen van munitie. De man krijgt een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

De man verkocht bijna dagelijks munitie. Voornamelijk aan een man die ze vervolgens weer in combinatie met wapens doorverkocht aan anderen. De man uit Beuningen moet hebben geweten dat de munitie die hij verstrekte voor criminele doeleinden kon worden gebruikt. Dit veroorzaakt een onaanvaardbaar risico en een aanzienlijke bedreiging voor de veiligheid van personen in de samenleving.

Lid schietvereniging

De man was lid van een schietvereniging. Daardoor kon hij op legale wijze bepaalde wapens en munitie kopen en in contact komen met mensen die andere soorten munitie verkochten. Hij gebruikte zijn lidmaatschap van de schietvereniging als dekmantel voor zijn illegale handel in munitie. De rechtbank neemt het de man zeer kwalijk dat hij zijn verlof voor wapens en munitie op zulke grove wijze heeft misbruikt. Dit alleen om er zelf financieel beter van te worden.

Cookieinstellingen