Burgemeester Bergman plant Boom met Betekenis in Beuningse uiterwaarden

Foto: Het Dijkmagazijn

Woensdag 16 januari zal Mw. Bergman, burgemeester van Beuningen, een Boom met Betekenis planten op de hoogwatervluchtplaats in de Beuningse uiterwaarden. Vooral kinderen en (groot)ouders zijn van harte welkom om hun wensen in de boom te hangen. Met goede voornemens voor het nieuwe jaar, of voor de verre toekomst.

De iep die geplant wordt, krijgt de betekenis van een wensboom, om de hoop op een goede toekomst uit te spreken. Die toekomst zal duurzaam moeten zijn om het voor iedereen prettig te houden. Om de omgeving daarom niet te belasten met afval, kunnen kinderen en hun (groot-)ouders hun wensen schrijven op kringlooppapier met bloemenzaadjes. Die komen uit als het papier vergaat en de wens hopelijk in vervulling is gegaan.

Kinderen kunnen zelf ook een boom planten op de meest natuurlijke manier. Door een walnoot of hazelnoot te verstoppen op een geschikt plekje. Met een kleitablet kan de eigen aanplant gemarkeerd worden. Wie later terugkomt, kan dan zien of de zaden zijn uitgekomen.

Om die goede toekomst te vieren, krijgen alle aanwezigen bio-chocomel en een stuk duurzame taart die gemaakt is van grondstoffen die officieel niet meer gebruikt mogen worden, maar nog wel goed zijn. En voor alle kinderen is er een zoekkaart om uit te zoeken welke dieren er smullen van koeienvlaaien en paardenvijgen. Want afval bestaat niet in de natuur!

Bomen met Betekenis is een project van de stichting Onze Waal, waarbij alle bijzondere bomen langs de Waal geïnventariseerd zijn (www.onzewaal.info/natuur/). Op vijf locaties langs de Waal worden bomen met betekenis geplant.

Planten Bomen met Betekenis, woensdag 16 januari 2019, 14.00-15.30 uur. Locatie: op de hoogwatervluchtplaats in de uiterwaard tegenover Het Dijkmagazijn. Voor meer informatie of aanmelden (niet verplicht) www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Reacties