Kindercollege: Wat gebeurt er met eten in je mond?

Foto:

Een half opgegeten banaan ziet er na een tijdje vaak niet al te fris meer uit. Hoe komt dit? Voedingsmiddelentechnoloog Mariëtte Uijen kan je dit precies vertellen. Ze geeft op maandag 14 januari van 16.00 tot 17.00 uur het kindercollege ‘Spuug in je vla’ in Bibliotheek Beuningen. Kom je ook?

Heb jij dat ook wel eens? Dan heb je een lekker bordje vla maar na drie happen hoef je even niet meer. Je legt je lepel in het bord met vla. Als je na een uurtje terug komt, ziet het er ineens heel anders uit. Voedingsmiddelentechnoloog Mariëtte Uijen vertelt wat er gebeurt met vla, bananen, pasta en een boterham in je mond.

Dit kindercollege is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Zeker zijn van een plaatsje? Zet het college in je agenda en meld je vooraf aan via [email protected] of in de vestiging. Het kindercollege is helemaal gratis.

Het hele jaar door vinden in verschillende vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid kindercolleges plaats. De kindercolleges zijn geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Kijk voor meer informatie op www.obgz.nl/kindercolleges.

Cookieinstellingen