Drugsdealers aangehouden in Beuningen

Foto: politie

Enige tijd geleden, 20 december 2018, waren enkele agenten in burgerkleding en met onopvallende auto’s aan het werk in Beuningen. Ondanks dat de focus van deze dienst lag bij jeugdoverlast zagen ze iets anders gebeuren.

Rond 20.00 uur waren ze nabij de sporthal aan de Leigraaf in Beuningen getuigen van een vermoedelijke drugsdeal. Er kwam een auto aangereden waar iemand duidelijk al een tijdje op stond te wachten. Na een kort contact tussen deze ”koper” en de inzittende van de auto vertrok deze laatste weer richting de Schoenaker. De agenten zijn deze auto gevolgd en hebben de auto en de inzittende uiteindelijk op de Goudwerf in Beuningen gecontroleerd.

In de auto zaten twee Nijmegenaren van 18 en 20 jaar oud. Al snel kwam er een kleine hoeveelheid softdrugs voor de dag. Daarnaast had een van de inzittende een flink pak geld, ongeveer 1000 euro, op zak. Hij had ook een onduidelijk/ongeloofwaardig verhaal over hoe hij aan dit geldbedrag kwam. Gezien de omstandigheden zijn de beide inzittende aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet en overgebracht naar het politiebureau.

Aldaar werd bij beide verdachten een aanzienlijke hoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen in hun onderbroek.

Diezelfde avond zijn er ook nog huiszoekingen gedaan bij de verdachten thuis. Daarbij werd een kleine 6000 euro aan contanten en verschillende soorten drugs aangetroffen en in beslag genomen.

Tijdens de feestdagen hebben rechercheurs onderzoek gedaan naar de vermeende drugshandel van beide verdachten.

Het onderzoek is nu afgerond, vandaar dat agenten er nu pas over kunnen/willen communiceren.

Beide verdachten zitten nog vast.

Reacties