KION komt met innovatief spel om kinderen meer te laten bewegen

Foto: KION

KION lanceerde donderdag 17 januari een innovatief en interactief spel voor peuters dat bewegen en leren combineert. Veel bewegen is goed voor de gezondheid en voor de motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Ze worden er fitter, behendiger en zelfverzekerder van. Toch bewegen ook kinderen steeds minder. KION wil daar verandering in aanbrengen en dit spel helpt daarbij. Projecties op een speciale beweegvloer stimuleren kinderen om lekker te bewegen en spelenderwijs te leren.

Bewegend leren

Het bewegend leren spel is ontwikkeld door Springlab, in samenwerking met onder meer KION, en heeft de naam Springlab Peuterpakket. Het Peuterpakket combineert bewegen, leren, ontdekken en spelen. Zo ontwikkelen kinderen zich spelenderwijs en met plezier. Het bewegend leren spel biedt ook andere voordelen. Er zit een grote sociale component in en kinderen worden erdoor uitgedaagd op hun 21e eeuwse vaardigheden. Kinderen spelen het beweegspel samen en leren zo samenwerken en samen oplossingen bedenken.

Over Springlab

Bewegend leren als onderwijs van de toekomst – dat is de droom van Springlab. Om dit te realiseren, bouwt Springlab aan een ‘bewegend leren-wereld’ waarin alles samenkomt: innovatieve oplossingen, ideeën, vraag en aanbod, uitgevers, ouders, wetenschappers, onderzoekers en meer. Springlab bestaat uit een groep innovatieve creatievelingen die de wereld weer in beweging wil krijgen. Het Springlab Peuterpakket is het eerste tastbare product om van bewegend leren de norm in het onderwijs te maken.

Over KION

KION is de grootste kinderopvangorganisatie in de regio Nijmegen en biedt al 25 jaar hoogstaande pedagogische kwaliteit. Om kinderen hun talenten te leren ontdekken, heeft KION een breed activiteitenaanbod dat aansluit op alle ontwikkelingsgebieden (en nu dus ook een bewegend leren spel). Kinderen leren er 21e eeuwse vaardigheden als het oplossen van problemen, samenwerken, kritisch en creatief denken en communiceren.

Cookieinstellingen