Smulketting voor vogels

Foto: Het Dijkmagazijn

Kinderen die graag vogels helpen, kunnen woensdag 6 februari bij Het Dijkmagazijn smulkettingen maken voor de gevederde vriendjes. Met deze winterkou zijn de vogels erg blij als ze gemakkelijk voedsel kunnen vinden.

Er wordt een voederhanger gemaakt waarop vogels hun klim- en vliegkunsten laten zien om aan eten te komen. Veel vogels zijn ware acrobaten. De boomkruiper kan op zijn kop een boomstam aflopen, mezen klauteren op de raarste manieren. In plaats van het gebruikelijke voederplankje, maak je een mallemolen vol voer. Het daagt de kleine zangvogels uit tot de fraaiste luchtsprongen. Spannend om te volgen als je zelf lekker binnen achter het raam zit. Bovendien houdt de mallemolen lomperiken als eksters en kraaien op een afstand. Die schrokoppen zijn daarvoor te onhandig. Wil je die grote vogels ook helpen, dan kun je ze altijd apart voeren op de grond. Daarvoor krijg je tips.

Komend seizoen start Het Dijkmagazijn het programma KidsXtra, voor kinderen die een extra zetje kunnen gebruiken om lekker te bewegen en goed in hun vel te komen zitten. Deze activiteit is een mooie manier om kennis te maken met Het Dijkmagazijn en te horen wat KidsXtra inhoudt.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging, Coöperatiefonds van Rabobank Rijk van Nijmegen, en kringloopwinkel ErZitLigtIetsBijWa.

Waalwoemi: Smulketting voor vogels, woensdag 6 februari van 15.00-16.30 uur. Het Dijkmagazijn Beuningen, Dijk 41, Beuningen. Maximaal 12 kinderen van 4 tot 13 jaar. Kosten € 2,50 inclusief materialen en drankje. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit.

Meer info en reserveren via www.dijkmagazijnbeuningen.nl

Zie ook www.facebook.com/dijkmagazijn.

Reacties