Ewijkse marathonploeg schaatst zich in de prijzen

Foto:

Drie Ewijkenaren – Ed Boerakker, Jan Jacobs en Arthur Reuvers – zijn dit seizoen begonnen met het rijden van schaatsmarathons in de M3-klasse van de KNSB.

In de schaatshal Triavium in Nijmegen werden zij de afgelopen jaren gecoacht en klaargestoomd voor het echte werk door Ton van de Berg. Ton die ook in Ewijk woont was voor een aantal jaren terug Nederlands kampioen in de marathon klasse en kent dus de kneepjes van het vak. De afgelopen maanden hebben Ed, Jan en Arthur in verschillende plaatsen deelgenomen aan schaatsmarathons en daarbij als nieuwkomers knappe prestaties behaald.

Bij de eerste marathon in Dronten was het nog een beetje wennen en de kat uit de boom kijken. Desondanks waren de heren regelmatig voorin te vinden, maar dan is het wel zaak om niet te veel kopwerk te doen, zodat je bij de eindspurt tekort komt. Natuurlijk is een goede conditie een eerste vereiste, maar ook zeker de tactiek en gedegen opletten zijn vereisten. Jan Jacobs schaatste zich verdienstelijk naar een zevende plaats en de andere heren eindigden in het peloton.

Bij de marathon op de thuisbaan in Nijmegen behaalde Arthur een fraaie derde plaats en eindigden de beide andere schaatsers door een valpartij in de achterhoede. In Deventer werd Ed Boerakker in de eindspurt nipt verslagen en eindigde daardoor knap op de tweede plaats. Het klapstuk werd de marathon in Enschede waar Arthur na een perfect gereden race uiteindelijk als winnaar werd gehuldigd.

23 februari wordt de eerstvolgende marathon gereden. In de tussentijd gaan de mannen nog naar de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk waar zij uitkomen op de 200 km. Zij gaan nu proberen deze binnen de zeven en een half uur te schaatsen hetgeen een knappe prestatie zou zijn. En mocht er nog een Elfstedentocht in Friesland komen, dan zijn zij ook daar van de partij.

Reacties