KidsXtra, voor kinderen die lekker willen bewegen!

Foto: Dijkmagazijn

Lekker bewegen en daardoor goed in je vel zitten wil ieder kind. Maar sommige kinderen hebben een extra zetje in de rug nodig om dat te gaan doen. KidsXtra is zo’n programma, waarin gedurende zestien beweegactiviteiten extra motivatie wordt gegeven.

BEUNINGEN – Het Dijkmagazijn biedt vanaf 11 maart samen met fysiotherapeuten en diëtisten KidsXtra aan om kinderen en hun ouders te stimuleren om meer te gaan bewegen. Meer bewegen begint met (opnieuw) lol krijgen in spelen en ravotten in de Beuningse uiterwaarden. Het gebied vormt een mooie ‘speeltuin’ waar kinderen zelf ontdekken wat ze fijn vinden. Daarna volgen er beweeglessen van de sportcoach, die aandacht besteedt aan motoriek en samenspelen. De kinderen maken ook kennis met verschillende beweeg- en sportaanbieders.

Ouders/opvoeders zijn van harte welkom. Bijvoorbeeld om mee te spelen. Dat blijkt een enorme opsteker voor het zelfvertrouwen van kinderen. In vier bijeenkomsten kijken ouders samen met diëtisten hoe ze in het dagelijkse leven het bewegen en het buitenspelen van hun kind kunnen blijven stimuleren om de gezondheid te bevorderen.

KidsXtra is er voor kinderen van 4 tot 8 jaar die in de gemeente Beuningen wonen en vanuit zichzelf niet zo makkelijk gaan bewegen en/of spelen. Het programma is ook zeer geschikt voor kinderen met een beginnend overgewicht, die daardoor wat minder plezier in bewegen hebben. Het is belangrijk dat de ouders met behulp van KidsXtra hun kind blijvend willen enthousiasmeren voor dagelijks bewegen en buiten spelen.

KidsXtra is mogelijk gemaakt dank zijn Beuningen Samen in Beweging en ZonMw.

De introductie vindt plaats op maandag 11 maart van 15.30-16.30 uur. Daarna zijn activiteiten op zaterdagochtenden (10.30-12.30) of maandagmiddagen (15.30-16.30 uur). Voor informatie een aanmelden zie: dijkmagazijnbeuningen.nl. Bellen of mailen kan ook: Het Dijkmagazijn, William van den Akker, 024-6777000, [email protected]

Reacties