Gemeentelijke derby eindigt onbeslist

Zondag stond de 2e gemeentelijke tussen Beuningse Boys en RODA’28 op het programma. Beuningen was er op gebrand om revanche te nemen voor de late nederlaag van de eerste wedstrijd eerder in Winssen.

Voorafgaand en in de rust van de wedstrijd werd er door de Busnissclub van Beuningse Boys en de Sponsorclub van RODA’28 gebruik gemaakt om te netwerken van elkaar dit onder het genot van een geheel verzorgde lunch mogelijk gemaakt door Shell Beuningen.

In de openingsfase van de wedstrijd beginnen beide teams aftastend aan de wedstrijd. Maar al snel zijn het De Boys die het initiatief nemen en proberen om via de opbouw tot een aanval te komen. Ook RODA’28 probeert tot kansen te komen, met name de snelle Pim Tromp en Twan Arnts zijn een plaag voor de Beuningse verdediging. Aan de andere kant is Beuningse Boys een aantal keer dicht bij een doelpunt maar Bram Langedijk en Manwel Artoumian vuren over het doel van keeper Martijn Teuwsen. Ook RODA’28 krijgt een goede kans om te scoren. Het is spits Bob Stevens die met een lepe kopbal probeert te scoren maar de redding van Boys doelman Jimmy van Veen is evenzo prachtig.

Na de rust is de wedstrijd meer in evenwicht en proberen beide teams op zoek te gaan naar het openingsdoelpunt. Na een uur wordt er eindelijk gescoord en het is RODA’28 dat op een 0-1 voorsprong komt als Twan Arnts na een goede pass van Daan Willems alleen op het doel af kan gaan en de bal binnen weet te schieten. Beuningse Boys zet hierna aan om de gelijkmaker te scoren maar het lijkt er niet meer in te zitten. Pas in de 94e minuut komt Beuningse Boys op 1-1 als de mee naar voren gestuurde Bram Langedijk een voorzet op waarde weet te schatten en het leder tegen de touwen weet te koppen. Hierna wordt er nog wel afgetrapt maar al snel fluit de uitstekend fluitende scheidsrechter af en moeten beide teams het met een punt doen.

Zo blijft Beuningse Boys op de valreep nog ongeslagen in 2019. Wel zullen er nog de nodige punten gehaald moeten worden om van de onderste plaatsen weg te blijven. De eerst volgende mogelijkheid hiertoe is de uitwedstrijd zondag tegen Trekvogels. De aftrap op Sportpark De Kwakkenberg is om 14.30 uur.