Sjors Sportief & Sjors Creatief start weer in Beuningen

Foto:

Alle leerlingen uit het basisonderwijs in de gemeente Beuningen ontvangen deze week het Sjors Sportief/Creatief boekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve activiteiten waaraan ze kunnen meedoen. Een leuke – en vaak gratis- manier voor kinderen om te zien wat er te doen is op het gebied van sport en cultuur in Beuningen!

Kinderen kunnen met Sjors Creatief &Sjors Sportief snuffelen aan een vereniging of activiteit. En dat zonder dat ze direct lid hoeven te worden. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 schrijven zich vanaf 6 februari in voor activiteiten via www.sjorssportief.nl. Ze mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele schooljaar door.

Voldoende keus voor sportievelingen en crea-bea’s

Met Sjors Sportief & Sjors Creatief kunnen kinderen uit de gemeente Beuningen kennismaken met meer dan tachtig activiteiten. Denk aan atletiek, badminton, dansen, lasergamen, paardrijden, turnen, scouting en tennis. Ook aan de creatievelingen is gedacht. Zij kunnen aan toneelspelen, muziek maken, tekenen en schilderen, taartjes maken en knutselen. Keus genoeg!

Gemeentelijk sport- en cultuurbeleid

“Sport- en cultuurdeelname is belangrijk voor de jeugd”, zegt wethouder Pim van Teffelen. “Als je jong begint met sporten en er plezier in hebt, is de kans groot dat je je hele leven actief blijft. Sporten is gezond. En het is goed als kinderen al vroeg hun creativiteit ontdekken. Daar hebben ze hun hele leven iets aan.”

Kinderen verbinden aan sport en cultuur is dan ook een van de hoofdpunten van het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die de gemeente Beuningen hiervoor inzet. Deze formule heeft zich al in meer dan negentig gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op verschillende takken van sport en cultuur. En het stimuleert hen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

Meer informatie

Voor meer informatie neem alvast een kijkje op de website www.sjorssportief.nl. Of stuur een e-mail naar [email protected].

Reacties