Kinderstruintocht door de Beuningse uiterwaarden

Foto: Dijkmagazijn

Stoere stappers van 4 tot 12 jaar kunnen woensdag 20 februari struinen door de Beuningse uiterwaarden. De sliert van kinderen trekt dwars door het terrein, en laat zich niet hinderen door bomen en struiken. Het Dijkmagazijn haalt alle verrekijkers en loepen uit de kast om extra veel te ontdekken. Wie zelf een doosje of tasje meeneemt mag alle vondsten mee naar huis nemen om zelf een natuurmuseum te starten. Na afloop is er een kampvuurtje om even warm te worden.

Als echte Tarzan of Jane verken je het ruige gebied langs de Waal. Eindelijk mag je dan eens dwars door het groen heenlopen. De wilgen kunnen er tegen. En kom je een diepe kloof tegen of een omgevallen boom! Dan wordt het klimmen en klauteren om je pad te volgen. Alleen voor de wilde paarden en runderen zul je een omweg moeten maken. Die wonen in de uiterwaarden en zijn daar de baas. Maar verder… moet je maar zien waar je uitkomt. De gidsen die meelopen weten de weg wel, dus je hoeft niet bang te zijn dat je verdwaalt. En anders helpt het kompas je wel in de goede richting.

Komend seizoen start Het Dijkmagazijn het programma KidsXtra, voor kinderen die een extra zetje kunnen gebruiken om lekker te bewegen en goed in hun vel te komen zitten. Deze activiteit is een mooie manier om kennis te maken met Het Dijkmagazijn en te horen wat KidsXtra inhoudt.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging, Coöperatiefonds van Rabobank Rijk van Nijmegen, en kringloopwinkel ErZitLigtIetsBijWa.

Waalwoemi Struintocht, woensdag 20 februari, 14.00-15.30 uur. Startplaats: Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Deelname kind 2,50. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit.

Voor informatie en evt. reserveren: www.dijkmagazijnbeuningen.nl. Zie ook www.facebook.com/dijkmagazijn.

Cookieinstellingen