Groen licht provincie voor Windpark bij Sluis

Foto: Klaas1978

Provincie Gelderland heeft instemming gegeven voor windpark De Groene Delta op het terrein van de voormalige elektriciteitscentrale in Nijmegen-West ter hoogte van de sluis bij Weurt. Engie heeft bekend gemaakt dat de vergunningen voor het plan rond zijn.

Het plan is om met twee grote windmolens voor ongeveer 5000 huishoudens energie op te wekken. Engie gaat maatregelen ondernemen die verder gaan dan de normen voor slagschaduw voorschrijven. Het bedrijf realiseert zich de mogelijke overlast, en gaat dit proberen tot het minimum te beperken.

Gesprek met klankbordgroep

Naar aanleiding van gesprekken met de klankbordgroep is door Engie gekozen voor de stilste soort windmolen. Vanwege de mogelijke overlast, is gekozen om daarnaast een fonds op te richten zodat de omgeving ook kan meedelen in de lusten van het project. De verwachting is dat dit in een looptijd van 20 jaar ongeveer een kwart miljoen euro zou opleveren, dat wordt gestoken in projecten die met hulp van vertegenwoordigers uit de omgeving worden geselecteerd. Daarnaast is het mogelijk om groene stroom voor een voordelig tarief af te nemen.

Cookieinstellingen