Beuningse Boys wint uit bij Brakkenstein

Nadat er afgelopen week een trainerswissel heeft plaats gevonden bij Beuningse Boys. Stond zondag met de uitwedstrijd tegen Brakkenstein de eerste klus voor interim trainer Ivo den Bieman op het programma.

Beide teams gaan in de openingsfase opzoek naar de aanval maar door de hevige wind is goed voetbal niet mogelijk. Toch proberen de clubs er het beste van te maken en met wat schotjes van afstand wordt het vijandelijke doel bestookt. Net als in de wedstrijd in Beuningen is het Brakkenstein dat op voorsprong komt. Het is Mark van den Boogaard die met een goede actie zichzelf vrij speelt en met een geplaatst schot in de bovenhoek Boys keeper Jimmy van Veen kansloos laat. Beuningse Boys gaat na dit tegendoelpunt beter voetballen en krijgt wat meer kansen en ziet schoten van Erik Middelhof en Perrin Muller stranden op doelman Jeroen Albers. Deze moet echter vlak voor rust wel het antwoord schuldig blijven op een afstandspoeier van Roan Dollman die zijn inzet via de onderkant van de lat achter de lijn ziet belanden. Gelukkig ziet de goed leidende scheidsrechter Arnoldus dit ook en zo gaan beide teams met een 1-1 stand de rust in.

Na de rust is het naarmate de tweede helft vordert Beuningse Boys dat steeds meer het initiatief neemt en er voetballend probeert uit te komen. Aan de andere kant is het Brakkenstein dat de wind mee heeft probeert om van afstand gevaarlijk te worden. Beuningen houdt het overwicht en het weet in de 84e minuut verdiend op een 1-2 voorsprong te komen als Roan Dollman na een goed lopende aanval de bal in de hoek weet te schuiven. Brakkenstein gaat vervolgens alles op alles zetten om de stand gelijk te trekken. Het brengt een aanvaller voor een verdediger en gaat dus 1 op 1 spelen. Er ontstaan wat hachelijke situaties voor het Boys doel maar gelukkig wordt er niet gescoord. Aan de andere kant is het wel raak als invaller Luuk Könning profiteert van de geboden ruimte achterin bij Brakkenstein en met een hard schot de bal in de bovenhoek schiet. Daarmee beslist hij de wedstrijd en boekt Beuningse Boys een belangrijke overwinning in strijd om klassebehoud.

Al met al een mooie opsteker dus voor De Boys en tankt het vertrouwen voor de lastige komende thuiswedstrijd. Dan wordt er om 14.00 uur afgetrapt tegen koploper HAVO uit Haalderen.