MHCB Dames 1 begint met overwinning na winterstop

De hockeysters van MHCB Dames 1 zijn na een lange winterstop weer begonnen aan de veldcompetitie. Tegenstander was het Heerenveense Quick Stick, waartegen eerder dit seizoen met 3-9 was gewonnen. Onder barre omstandigheden werd het nu 3-1 voor de thuisploeg.

Al snel kwam Beuningen op voorsprong. Een snelle omschakeling verraste de tegensander, waarbij uiteindelijk A-speelsters Layla Peters geheel vrij de 1-0 kon binnen tikken. De regen maakte het veld erg traag en het spel had er onder te lijden. Zo kon Quick Stick zelfs de gelijkmaker binnenwerken, via een strafcornervariant. Vlak voor rust werd de schade echter hersteld door Willemijn in den Bosch, die een mooie 1-2 met Esther Kamerman afrondde.

Na rust werd de score snel uitgebouwd. Topscorer Keri Donkers scoorde uit een strafbal. Daarna bleef het slordig van beide kanten. Keepster Sophie van der Linden moest een aantal keer ingrijpen, terwijl een handvol kansen niet besteed waren aan de Beuningse dames. Met de 3-1 zege bleven de punten in eigen huis en steeg de ploeg naar een gedeelde tweede plaats in de Eerste Klasse.

Komend weekend een vol programma voor het team. Op vrijdagavond speelt het in Veghel voor de Silver Cup tegen Geel Zwart; op zondag staat de verre uitwedstrijd tegen de Groninger Studs.