Oplichterij: Investeer nu al je geld in Bitcoins en krijg 4% rente op je investering!

Foto: Politie

De afgelopen tijd ontvangt de politie steeds meer signalen dat er mensen via Facebook in aanraking komen met advertenties, waarin gesteld wordt dat ze geld kunnen verdienen met Bitcoins. In de advertentie wordt bijvoorbeeld gezegd dat een BN-er veel geld verdiend heeft met Bitcoins en hierdoor komt de advertentie betrouwbaar over.

Nadat mensen zich ingeschreven hebben en 250 Euro overgemaakt hebben worden ze telefonisch benaderd en overtuigd om meer geld te investeren. Het is vrijwel zeker dat ze dit geld niet meer terug zien.

Vervolgens worden de slachtoffers gebeld door een tweede bedrijf. Dit bedrijf maakt de slachtoffers wijs dat het eerste bedrijf niet heel erg goed was en ze het eerder ingelegde geld bij hun kunnen terug verdienen. Ook hier worden slachtoffers verzocht om meer geld over te maken. Ook wordt er door de bedrijven gebruik gemaakt van een remote desktop. Dit biedt de bedrijven de mogelijkheid om handelingen te verrichten op de computer of telefoon van het slachtoffer en vervolgens wordt er nog meer geld over gemaakt.

De politie geeft het advies om hier heel goed mee uit te kijken. Wil je investeren in cryptocurrency lees je dan goed in, zodat je weet hoe het werkt!

Meer weten over deze vorm van oplichting? Kijk dan op http://bit.ly/2TFfoqg

Installeer nooit op verzoek van een verkopende partij een remote desktop zodat ze jou computer over kunnen nemen!

Reacties