Beuningse Boys wint knap van koploper HAVO

Nadat  vorige week nog met 3-1 werd gewonnen bij Brakkenstein, stond zondag de lastige thuiswedstrijd tegen koploper HAVO op het programma. De heen wedstrijd in Haalderen leverde eerder dit seizoen een 4-0 nederlaag op.

Beuningse Boys begon de wedstrijd met dezelfde 11 basisspelers als in de vorige week gewonnen wedstrijd. Het is HAVO dat in de openingsfase de iets bovenliggende partij is maar Beuningse Boys dat steeds beter begint te voetballen. Afgezien van wat schotjes van afstand voor beide doelen zijn er verder weinig kansen te noteren. Wel krijgt Beuningse Boys steeds meer grip op de koploper en het is dan ook de thuisploeg Beuningse Boys dat kort voor rust op een 1-0 voorsprong komt als Glenn Muller goed bediend wordt door Mick in en Bosch en de bal beheerst laag in de linker beneden hoek schuift. Een mooie opsteker zo vlak voor rust.

Na de rust is het HAVO dat aanvallend uit de startblokken schiet en het krijgt na 47 minuten een strafschop wegens een handsbal in het strafschopgebied. Sjors Venselaar gaat achter de bal staan maar het is Boys doelman Jimmy van Veen die als winnaar uit de bus komt en de penalty weet te stoppen. Beuningse Boys lijkt hierdoor nieuwe energie te krijgen en na 62 minuten komt het verdiend op een 2-0 voorsprong als Mick in den Bosch iedereen te snel af is en de bal via paal en een verdediger in het doel ziet belanden.  Een kwartier voor tijd is het Jasper Bruisten die de wedstrijd beslist als hij een vrije trap mooi in de korte hoek binnenschiet.  Hierna wordt het ook nog 4-0 als Glenn Muller na een mooie actie de keeper voorbij speelt en zo zijn 2e van de middag binnen weet te schieten. Het slotakkoord is echter aan HAVO dat vlak voor tijd via Gertie Rikken de ere treffer op het scorebord brengt.

Zo weet Beuningse Boys dus voor de 2e achtereen volgende keer te winnen en kruipt het weg van de nacompetitie plekken en schuift het op naar de brede middenmoot. Zondag staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Dan komt DVOL op bezoek op de Ooigraaf. De aftrap is om 14.00 uur.