Beuningen neemt punten mee uit hoge Noorden

Ondanks een lange reis en een krappe selectie van slechts 13 dames, wist Beuningen Dames 1 een prima overwinning te boeken tegen de Groningen Studs. Door doelpunten van Judith Kuijpers en Keri Donkers stond er uiteindelijk 0-2 op het scorebord.

Door diverse blessures moest er deze week beroep worden gedaan op twee jeugdspeelsters: Mirjam Kuijpers en Constance Mersmann. Met slechts twee wissels was het zaak om slim om te gaan met de energie. Na een weifelend begin, waarin de Groningsen de eerste mogelijkheden kregen uit strafcorners, kreeg Beuningen steeds meer grip op de wedstrijd. Grote kansen leverde dit niet direct op. Na 27 minuten scoorde Judith Kuijpers de 0-1, door attent te reageren op de rebound van een strafcorner. De 0-2 in het rustsignaal werd afgekeurd wegens te vroeg inlopen bij de strafcorner.

Door enkele gele kaarten speelde Beuningen geruime tijd in overtal. Het overwicht werd groter, al bleef de 0-2 uit. Na 50 minuten scoorde aanvoerder Keri Donkers de bevrijdende 0-2, na een fraaie actie van Else Averes over de rechterkant. Beuningen verzaakte om de score verder uit te breiden, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Beuningen blijft hiermee op een gedeelde tweede plaats staan in de Eerste Klasse. Koploper GCHC verloor verrassend, waardoor het gat nu nog vijf punten is. Komende zondag komt Amersfoort op bezoek in Beuningen. Aanvang is 12:45 uur.