Dubbeltitel voor rolstoeltennisster Marjolein Buis in Georgia

Foto:

ROME (USA) – Rolstoeltennisster Marjolein Buis uit Beuningen is haar Amerikaanse tour begonnen met winst in het dubbelspel op de Georgia Open Wheelchair Champs. In de finale was ze met haar Duitse dubbelpartner Katharina Kruger te sterk voor het Amerikaans/Franse duo Shelby Baron en Charlotte Famin.

Buis en Kruger waren in het Amerikaanse Rome als tweede geplaatst. Baron en Famin rekenden op weg naar de eindstrijd verrassend af met het als eerste geplaatste Nederlandse duo Diede de Groot en Aniek van Koot. In de finale waren ze echter geen partij voor de 31-jarige Buis en twee jaar jongere Kruger: 6-1, 6-3.

In alle wedstrijden die Buis en Kruger speelden, verloren ze niet meer dan vier games “Ik ben heel blij met hoe we samen gespeeld hebben, dit is een lekkere afsluiter van dit toernooi”, blikt de Nederlandse terug. “Na de blessure die ik opliep in Engeland, heb ik hier weer vertrouwen in mijn lichaam gekregen. Ik stond nagenoeg fit aan de start en vooral het spelen van twee wedstrijden op dezelfde dag was een goede test. En dat heb ik goed doorstaan.”

Enkelspel

In het enkelspel reikte Buis tot de halve finale. Daarin was Diede de Groot, nummer 1 van de wereld, te sterk: 1-6, 3-6. “Vooral in de eerste set haalde ik niet mijn niveau”, zegt Buis teleurgesteld. “Dat was echt ondermaats. In de tweede set ging het beter, kon ik redelijk in de buurt blijven bij Diede. Gelukkig heb ik in de wedstrijden voor de halve finale goede dingen laten zien, een goed niveau weten te halen. Dat geeft me ook vertrouwen voor het komende toernooi: de Cajun Classic in Baton Rouge.”

Het Superseriestoernooi in Baton Rouge (Louisiana) begint komende dinsdag. Ook Buis’ coach Wouter Kropman reist naar Amerika om de Nederlandse bij te staan.

Cookieinstellingen