Economische groei in gemeente Beuningen boven gemiddelde

Foto: publiek domein

Het aantal bedrijven in de gemeente Beuningen groeide in 2018 met 4,9%. Ook waren er meer banen in de gemeente dan het jaar daarvoor. Met 8.270 banen lag dat getal 2,9% boven dat van 2017. De groei van het aantal bedrijven en banen ligt boven het gemiddelde in Gelderland. In de provincie waren er in 2018 4,6% meer bedrijven en 2,4% meer banen dan in 2017.

De regio Arnhem – Nijmegen presteerde ook goed. Een groei in de werkgelegenheid van 2,5% in de regio is positief vergeleken met het landelijk gemiddelde (+2,2%).

Snelst groeiende sector

De sector industrie groeit het hardst: het aantal banen nam het afgelopen jaar toe met ruim 7%. Het beeld dat het bij industrie gaat om grote bedrijven met uitstoot is allang verleden tijd. De groei van deze sector is juist te danken aan de ontwikkeling van hoogwaardige, technologische en schone productie. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven als ASM en Rescope (Beuningen) en Doeko (Weurt).

De cijfers

De sector met de meeste bedrijven in de gemeente is de zakelijke dienstverlening. Bijna een kwart van de bedrijven in de gemeente (23%) valt onder deze sector. De detailhandel en de gezondheidszorg zijn de sectoren met de meeste banen (16%).

Economische visie vernieuwd

Dit jaar stelt de gemeente Beuningen een nieuwe economische visie op. Dit vormt de leidraad voor gemeentelijke acties om het ondernemersklimaat te versterken. “Dat doen we natuurlijk niet alleen”, zegt wethouder Henk Plaizier. “Dit doen we door in gesprek te gaan met ondernemers en organisaties over de onderwerpen die extra aandacht verdienen.” De economische visie is dit najaar klaar.

Reacties