Film Manchester at the sea in Theater de Molen

Foto: YouTube Screenshot

Manchester by the Sea vertelt het verhaal van de familie Chandler, een arbeidersgezin uit Massachusetts. Nadat zijn oudere broer Joe (Kyle Chandler) plotseling komt te overlijden, krijgt Lee (Casey Affleck) de voogdij over zijn neef (Lucas Hedges). Lee wordt herinnerd aan een tragisch verleden met zijn vrouw Randi (Michelle Williams) in de omgeving waarin hij is opgegroeid.

Voor zijn derde speelfilm verruilt scenarist en regisseur Kenneth Lonergan de bourgeois-bubbel van New Yorks Upper East Side uit zijn meesterwerk Margaret (2011) voor de titulaire havenplaats in de buurt van Boston. Dit is geen plek van juristen, exotische vreemdelingen en operabezoeken, maar van lokale sheriffs, behulpzame buren en dronken stamgasten. Lonergan schetst een hechte gemeenschap waar het verleden lang kan doorwerken.

Dat laatste zorgt voor het meeste drama in het deels via flashbacks en tijdlussen vertelde Manchester by the Sea. Lee Chandler (Casey Affleck) was ooit deel van deze hechte vissersgemeenschap, maar op een nacht heeft hij in beschonken staat zijn huis, vrouw en drie kinderen onbewaakt achtergelaten om bier te halen. We leren hem kennen als hij als morsige conciërge in Boston ver weg van zijn vroegere leven een anoniem leven leidt, waarin hij ook zo min mogelijk met zichzelf geconfronteerd hoeft te worden. Het abrupte overlijden van zijn broer dwingt hem echter om naar Manchester terug te keren, een verhaalmotor die zowel het verleden activeert, als hem dwingt zijn verantwoordelijkheid te nemen voor de opvoeding van zijn puberende neef Patrick (Lucas Hedges). Deze terugkeer naar Manchester gaat gepaard met een hoop zelfhaat, zelfmedelijden en onbegrip, als hij de gemeenschap die hem geëxcommuniceerd heeft weer onder ogen moet komen.

Zaterdag 23 maart Film Manchester at the sea in Theater de Molen
Aanvang: 19:30 uur

Online kaarten kosten € 7,50 en aan de kassa € 8,50.

www.theaterdemolen.nl

'

Reacties

article
76898
Film Manchester at the sea in Theater de Molen
Manchester by the Sea vertelt het verhaal van de familie Chandler, een arbeidersgezin uit Massachusetts.
https://beuningen.nieuws.nl/nieuws/20190320/film-manchester-at-the-sea-in-theater-de-molen/
2019-03-20T23:43:57+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/42/2019/03/20234228/Film-Manchester-at-the-sea-in-Theater-de-Molen-e1553121817173.jpg
Beuningen Nieuws
Nieuws