Roda’28 kan geen punten pakken van Blauw Wit

Roda’28 speelde afgelopen zondag een thuiswedstrijd tegen het op de 3e plaats staande Blauw Wit uit Nijmegen.

Roda’28 begon energiek en sterk aan de wedstrijd, kregen ook enkele kansen, maar uiteindelijk was het Blauw Wit die met de punten naar huis gingen. Helaas bleek tijdens de warming up dat verdediger Tjeerd Steeg toch nog teveel hinder ondervond van zijn donderdag opgelopen lichte enkelblessure en dus niet kon starten.

In de 15e minuut nam Twan Arnts een corner, via enkele klutsballen kwam de bal bij Pim Tromp terecht, die speelde zich knap vrij en schoot hard op doel, maar helaas ging de bal net naast het doel.

In de 20e minuut trapt Roda’28 doelman Martijn Teuwsen de bal naar de langs de zijlijn ter hoogte van de middellijn vrijstaande Daan Willems, die controleert de bal goed en geeft een dieptepass naar de sprintende Twan Arnts, die geeft vanaf links een goede voorzet. De bal komt enkele meters voorbij de 2e paal, maar Bob Stevens kan met een uiterste inspanning de bal binnen het veld houden en ziet kans om de bal richting doel te trappen en tot zijn verbazing valt de bal over de keeper heen bij de verre paal in het doel. Daarmede bereikt Roda’28 de gewenste voorsprong.

In het vervolg van de wedstrijd gaat Blauwwit meer druk naar voren zetten en al vrij snel krijgt de spits een heel goede kop kans, maar gelukkig voor Roda’28 kopt hij over.

In de blessuretijd van de 1e helft krijgt Blauwwit een vrije trap, ongeveer 25 meter vanaf het doel. Aanvoerder Rik Bours schiet de bal direct op doel, vlak voor Martijn stuit de bal, Martijn krijgt nog wel de hand achter de bal, maar via de paal en schouder van Martijn gaat de bal toch in het doel en valt vlak voor rust de gelijkmaker. Na de aftrap wordt direct voor rust gefloten.

In de 2e helft probeert Roda’28 de zaken wat energieker aan te pakken om weer voor het doel van Blauwwit te komen, maar gaandeweg de wedstrijd blijkt, dat Blauw Wit niet voor niets op de 3e plaats staat, ze hebben het betere van het spel en zijn er duidelijk op gericht om met een overwinning weer naar Nijmegen terug te gaan.

In de 68e minuut speelt Pim Martens zich vrij op het middenveld en vanaf ongeveer 30 meter schiet hij snoeihard op doel, de bal valt boven in de kruising in het doel. Schot was onhoudbaar voor Martijn. Hiermede neemt Blauw Wit een 2 – 1 voorsprong en weten die gecontroleerd naar het einde van de wedstrijd uit te spelen.

Roda’28 Trainer Wim Joosten probeert nog met enkele wissels de wedstrijd een kentering te geven, maar helaas ging dit niet lukken.

As zondag bij de invoering van de zomertijd speelt Roda’28 weer een thuiswedstrijd tegen RKSV Driel, zij hebben gisteren met 11 – 0 gewonnen van Hatert.

Voor Roda’28 wederom een belangrijke wedstrijd om afstand te kunnen nemen van de onderste plaatsen.