Roda’28 houdt één helft stand tegen HAVO

Roda’28 speelde jl zondag een uitwedstrijd tegen koploper HAVO uit Haalderen. Roda’28 begon sterk aan de wedstrijd, hield de 0 tot aan de rust, maar na rust was HAVO een maatje te groot.

Reeds in de 2e minuut van de wedstrijd was er voor Roda’28 een grote kans om de score te openen. Middels een verre trap van Martijn Teuwsen, kwam de bal bij Bob Stevens terecht, die kopte goed door naar rechts, waar Pim Tromp de bal kon oppakken en er volgde een goede voorzet naar Marijn van Kraaij, die schoot op doel, maar HAVO doelman Steven Paul kon met een uiterste krachtsinspanning de bal corner tikken. Uit de genomen corner kon verdediger Tjeerd Steeg de bal inkoppen, maar helaas de bal was iets te hoog en ging over het doel.

In het verdere verloop van de wedstrijd was HAVO wel sterker, maar nog niet gevaarlijker en Roda’28 zocht ook de aanval en er kwamen momenten met kansjes voor Roda’28. In de 30e minuut werd er door Roda’28 een corner genomen en de geheel vrijstaande Niek van Gemert kon inkoppen, maar helaas precies in handen van de HAVO doelman.

In de 35e minuut wordt een HAVO aanval afgewend en komt de bal bij Daan Willems, die passt naar Twan Arnts, die geeft een goede voorzet op Bob Stevens, die kopt op doel, maar helaas ook iets te hoog.

De sportief gespeelde wedstrijd kabbelde zo naar de rust en de goed leidende scheidsrechter Meggie Rutten had de wedstrijd onder controle en kon zonder kaarten uit te delen de wedstrijd leiden.

In de 2e helft kwam HAVO energieker uit de kleedkamer, het tempo ging omhoog en in de 53e minuut is er een misverstand in de Roda’28 defensie en HAVO speler Lex Doelman maakt hier dankbaar gebruik van en scoort de 1 – 0 voorsprong voor HAVO.

Helaas door 2 lichte blessures moet Roda’28 2 verdedigers wisselen en dit verstoort de rust en de organisatie. HAVO maakt hier dankbaar gebruik van en scoort in de 60e min de 2 – 0 door Tim Vonk.

In de 64e minuut valt de 3 – 0 door Thijs Barten.

Roda’28 gaat niet bij de pakken neer zitten en in de 70e minuut is er over rechts nog een goede actie van Marijn van Kraaij, hij geeft een goede voorzet op Niek van Gemert, maar helaas zijn schot wordt geblokkeerd in de HAVO defensie.

In de 81e minuut wordt het nog 4 – 0 door Thijs Barten.

Roda’28 speelt as zondag om 14.30 uur op Boshof de thuiswedstrijd tegen DIO’30 uit Druten, die momenteel op de 2e plaats staan. Een Maas en Waalse derby, die de afgelopen jaren weinig gespeeld is en in dergelijke wedstrijden komen er altijd extra krachten vrij en we verwachten een grote publieke belangstelling.