Nog geen besluit wind- en zonne-energie

Foto: GroenLinks Beuningen

Er zijn dinsdagavond tijdens de gemeenteraad nog geen besluiten genomen met betrekking tot zonneparken en windmolens. De eerste stap is volgens de raad een uitgebreide MER rapportage, waarin alle gevolgen voor de omgeving in kaart worden gebracht. Er is 100.000 euro beschikbaar gesteld voor dit onderzoek.

De resultaten van dit rapport zullen voortaan leidend zijn in verdere besluitvorming. Er is wel een akkoord om grootschalig energie op te wekken, waarbij twee derde zal bestaan uit windenergie en een derde uit zonne-energie. Tijdens de vergadering, waar ongeveer 80 belangstellenden op de publieke tribune aanwezig waren, is dus nog geen concreet besluit genomen met betrekking tot de grootschalige energie opwekking.

Windmolens

De gemeenteraad heeft met betrekking tot de windmolens besloten om het zoekgebied voor de locatie flink uit te breiden. Nu gaat er ook gekeken worden in meer westelijke richting, tot aan de gemeentegrens met Druten. Verder is vastgesteld dat het park in handen komt van een lokale energie coƶperatie.

Cookieinstellingen