Herdenking oorlogsslachtoffers Ewijk 4 mei

Foto: Carol van Eert

Op zaterdag 4 mei vindt in Ewijk de jaarlijkse Dodenherdenking plaats bij het oorlogsmonument voor de R.K. kerk. De herdenking begint om 14.30 uur op het kerkplein aan de Julianastraat en is voor iedereen toegankelijk.

Sinds 2013 staat Ewijk jaarlijks stil bij de 10 slachtoffers die op het oorlogsmonument worden geëerd. Dit zijn zowel burgerslachtoffers uit Ewijk, als de in Ewijk omgekomen geallieerde militairen. De families van de burgerslachtoffers zijn zoals altijd uitgenodigd bij de herdenking.

Tijdens de herdenking houden burgemeester Daphne Bergman, Pastor Ruud Roefs en Marieke Marcusse, directeur van basisschool de Reuzepas, toespraken. Ook de scouting en een nabestaande staan stil bij het oorlogsleed. Tenslotte leggen vertegenwoordigers van de families en leerlingen van de Reuzepas kransen bij het monument.

De bijdrage van basisschool de Reuzepas is een traditie aan het worden die zeer op prijs wordt gesteld. Toon Reuvers, van het organisatiecomité Ewijk 4 en 5 mei: “Naarmate de oorlog in de tijd verder van ons af komt te staan, is het belangrijker om kinderen en jongeren hierover te informeren. Door de samenwerking met de Reuzepas zorgen we ervoor dat ook de jongste generatie leert dat vrede niet vanzelfsprekend is. Daarom roepen we ook alle belangstellenden op om samen met ons op 4 mei stil te staan bij de oorlog.”

Meer informatie over het monument en de oorlogsslachtoffers is te vinden op de website www.4en5mei-ewijk.nl

Cookieinstellingen