Werkzaamheden Weurt duren nog tot en met 23 april

Foto: Mark Ahsmann

Liander is eigenaar en beheerder van het elektriciteits- en gasnet in onze regio. Liander vervangt de komende tijd een hoofdstroomkabel onder het Maas-Waalkanaal bij Sluis Weurt. De werkzaamheden duren langer. Het fietspad is open. De Kerkstraat blijft dicht tot en met dinsdag 23 april. Hieronder leest u meer.

Wat gaat er gebeuren?

Er is een storing in één van de hoofdkabels en daarom vervangt Liander deze. Dit gebeurt met een gestuurde boring. Vanuit Weurt worden stalen buizen aan elkaar gelast, waarin de nieuwe stroomkabel uiteindelijk komt te liggen. Deze buis wordt ineens onder het kanaal door getrokken, om daarna de stroomkabel erin te leggen. De buis is vóór het doortrekken aan de Weurtse kant erg lang. De buis ligt daarom op rollers over het noordelijk fietspad van de Van Heemstraweg in Weurt. Dit van de oostkant van de kruising met de Kerkstraat tot aan de Pastoor van der Marckstraat.

Werkzaamheden tot en met 19 april

De werkzaamheden nemen meer tijd in beslag doordat de grondwerkzaamheden moeizaam gingen. Het fietspad is wel weer open, maar de Kerkstraat is nog tot en met 23 april gesloten.

Bus

Wilt u met de bus naar Druten? Loop dan via de Pastoor van der Marckstraat naar het westen en dan via de Van Heemstraweg weer naar de bushalte.

Aanvoer via wijk Rozenburg

De losse buizen worden met vrachten aangevoerd via de wijk Rozenburg. Tegen het talud van de Van Heemstraweg aan worden de buizen aan elkaar gelast. Het lassen gebeurt op werkdagen tussen 7.00 en 17.00 uur.

Heeft u vragen?

Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van Liander via telefoonnummer 088 54 26 323, bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.liander.nl/hier-werkt-liander

Cookieinstellingen