Belangrijke toernooizege voor Beuningse Marjolein Buis in Seoul

Foto:

SEOUL – Rolstoeltennisster Marjolein Buis heeft afgelopen nacht (Nederlandse tijd) de Korea Open gewonnen. In de finale in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul was ze in drie sets te sterk voor KG Montjane (Zuid-Afrika): 4-6, 6-0, 7-6. In het dubbelspel moest de 31-jarige Beuningse genoegen nemen met het zilver.

In de eerste set nam Montjane, die één plek hoger op de wereldranglijst staat dan Buis, een voorsprong. De Beuningse liet veel kansen onbenut. In de tweede set waren de rollen omgekeerd en ging elke game naar de huidige nummer 7 van de wereld. In de derde set kreeg de Zuid-Afrikaanse matchpoints op 5-4. Deze kans wist Buis weg te slaan en in de tiebreak benutte ze zelf direct haar eerste matchpoint. “Ik was enorm opgelucht”, glunderde de winnares na afloop. “Ik was in de derde set enorm zenuwachtig. Zelfs na de wedstrijd duurde het even voor mijn handen niet meer trilden.”

Zware loting

Voor Buis is de overwinning in Seoul haar eerste toernooizege in het enkelspel in ruim een halfjaar. “Ik heb het hier zeker niet cadeau gekregen”, sprak ze met gevoel voor understatement. “Ik had een zware loting, moest vier keer flink aan de bak. In drie wedstrijden moest ik me na een verloren eerste set terug knokken. En ik ben ook supertrots dat ik hier gewonnen heb van twee speelsters die boven me staan op de wereldranglijst.” Montjane staat zesde en de Duitse Ellerbrock is de huidige nummer 4 van de wereld. Buis versloeg haar in de halve finale.

Dubbelspel

In het dubbelspel bereikte Buis de finale, samen met gelegenheidspartner Dana Mathewson (Verenigde Staten). Montjane en de Britse Lucy Shuker waren in die eindstrijd te sterk (4-6, 3-6). “We hebben goed spel laten zien en ook dit resultaat geeft vertrouwen. Zowel richting komende week als richting de rest van het seizoen.”

Roland Garros

Buis is met de resultaten in Zuid-Korea nu officieel gekwalificeerd voor Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het jaar. “De punten die ik hoopte te halen voor de wereldranglijst, heb ik in de afgelopen twee weken gehaald. Dat is dus nu al een geweldig resultaat van deze Azië-trip. En ik kijk natuurlijk uit naar komende week, als ik de Japan Open spelen in Iizuka.”

Reacties